joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun19052024

Ažurirano05:00:19 PM

Poziv odseljenim župljanima Viničanima na otkup zavičajne knjige Vinička bašćina

Dragi Viničani!
Pozivamo Vas da nabavite primjerak knjige 'Vinička bašćina', koja ostaje kao trajni spomen na sve nas koji smo potekli iz župe Vinice s istoimenim selom ili pak kojega od njezinih sela.

Tko želi kupiti za svoju obitelj ili za nekoga najdražega na dar knjigu s naslovom Vinička bašćina, može se izravno obratiti na Zavičajno društvo Zavelim sa sjedištem u Splitu, njegovu predsjedniku Petru Bilobrku i dopredsjedniku Petru Škoriću te tajniku Miri Đikiću, zatim Župnome uredu u Vinici, u Osijeku Anti Jurčeviću Kuljiću, u Zagrebu Stipi Lozušiću, gdje će dobiti tu vrijednu zavičajnu knjigu. Prošle godine pokrenuta je akcija prodaje ove naše knjige, čija je prodajna cijena 200 KN.

Do sada su ovu knjigu preuzeli za otkup:

1. Župnik don Bariša Čarapina 40 primjeraka
2. Stipe Lozušić   20 primjeraka 
3. Nikola Mamić    10 primjeraka
4. Dinko Prljević  10 primjeraka
5. Ante Jurčević Kuljić 10 primjeraka 

                          Poznato vam je da je naš bivši župnik prof. don Ilija Drmić (vinički župnik: 2007.-2012.) objavio, uz ogromni drugi posao, tijekom svoga mandata u našoj župi Rođenja Marijina u Vinici tri knjige: Župa Vinica, Jokanov slikopis i Vinička bašćina. Prva knjiga je prodana, drugu su platila braća pok. Jokana Šiške, a treća je ostala neprodana, a tiskari IBL u Osijeku plaćeno je samo pola iznosa, tj. 40.000 kuna. Naša obveza prema tiskari u Osijeku jest još 40.000 kuna.
          Sadašnji naš župnik don Bariša i bivši župnik don Ilija usuglasili su se da će svakome onome tko proda 10 i više knjiga darovati sliku nekoga hrvatskog slikara s Likovne kolonije koja je bila u Vinici od 11. do 13. svibnja 2012. kao znak zahvale za uloženi trud i očitovanu ljubav prema Viničkoj bašćini, koja ostaje kao trajni spomen na sve nas koji smo potekli iz župe Vinice s istoimenim selom ili pak kojega od njezinih sela: Pasiči, Podzavelima, Rošnjača, Zaljuti i Mijakova Polja.

Primite srdačne pozdrave od Inicijativnoga odbora:

Petar Bilobrk
Jozo Kovač
Filip Jurčević

VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije