joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19 PM

KONAČNO: VINICA I ROŠKO POLJE ASFALTOM POVEZANI

  • PDF

 

Posebno zadovoljstvo nam je izvijestiti sve mještane i odseljene o završetku asfaltiranja posljednje makadamske dionice ceste, između Rošnjača i križanja prema Vranjačama, koja povezuje Župe Vinicu i Roško Polje.

Završetkom asfaltiranja ove preostale dionice od 950 metara okončana su dugogodišnja nastojanja mještana i odseljenih o asfaltnom povezivanju Roškog Polja i Vinice, koja su do prije 138 godina pripadala zajedničkoj župi.

Podsjećamo kako do prije četvrt stoljeća ova mjesta nisu bila međusobno cestovno povezana, dok je nakon završetka Domovinskog rata Inženjerija HVO-a izgradila makadamsku cestu.

Nastojanjem mještana i odseljenih, a na inicijativu Zavičajnog društva Zavelim, 2009. godine pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za asfaltiranje ove prometnice. Zahvaljujući povjerenju i nesebičnoj potporu brojnih mještana, odseljenih i prijatelja našeg zavičaja tada je asfaltirana dionica od od Škaljevca do Bikića u dužini od 2,6 km, a u kasnijih godina još dvije manje dionice. Današnjim asfaltiranje posljednje dionice od 950 metara okončana je realizacija našeg dugogodišnjeg nauma. Također, zahvaljujući doprinosu mještana Bikića danas je asfaltirana i cesta za njihov zaseok.

Hvala svima koji su djelatno pružali potporu u ostvarenju ovog našeg zajedničkog projekta, u nadi da će ova prometnica olakšati ostanak i opstanak preostalih mještana svih okolnih naselja te da će bolja prometna povezanost potaknuti odseljene na češći povratak i obnovu svoga zavičaja.

Hvala Općini Tomislavgrad i načelniku Ivanu Buntiću koji nas nisu zaboravili i koji su omogućili konačno ostvarenje ovog za naš zavičaj povijesnog projekta.

Zavičajno društvo Zavelim

Foto: Jozo Škorić

Ažurirano Utorak, 26 Rujan 2023 21:55

Najnovije

Najčitanije