joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue19032024

Ažurirano05:00:19

Proslava blagdana Velike Gospe u Vinici u selu Šiške 14.08.2018. godine

Kao i u proteklih 12 godina i sada smo sudjelovali na sv. Misi i Križnome Putu u Vinici u Šiškama u Prekrasnom okružju, koje je nakon lagane ljetne kiše bilo još ljepše.
Piše: A. Šiško & Fotografije: A. Šiško

Okupilo se šezdesetak štovatelja Velike Gospe i uz vodstvo viničkog svećenika don Jakova Renića skrušeno i pobožno smo prošli postaje Križnoga Puta i sudjelovali u sv. Misi.
Don Jakov je vrlo lijepim riječima govorio o slavljenju Velike Gospe u Hrvatskom narodu rekavši da je bilo u našoj povijesti Velikih žena, od kraljice Jelene i Katarine Kotromanić pa do mnogih svetih žena iz našega naroda, ali od svih njih najveća je nebeska majka čije uznesenje na nebo i slavimo kao Veliku Gospu.

Hrvatski narod slavi ovaj blagdan u svim svojim krajevima, pa tako i mi u Vinici zahvaljujući Ivici Šiško koji je dao izgraditi ove lijepe postaje Križnoga puta i Malu Gospinu kapelicu, uz svesrdnu podršku majstora Zvonka i Slavka Šiško koji su sve sagradili iz domaćeg kamena. Ovaj Križni Put se koristi i tijekom cijele godine, pa i ovim putem pozivamo sve koji imaju vremena i volje da mogu bilo kada doći i moliti se na ovome zaista jedinstvenom Križnom Putu u netaknutom, gotovo nestvarnom okružju.

Najnovije

Najčitanije