joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19 PM

Proslava Dana viničkoga zajedništva 2012. godine

  • PDF

Dani viničkoga zajedništva - 2012Ove godine Odbor za proslavu Dana viničkoga zajedništva na čelu s župnikom don Ilijom Drmićem organizirao je niz događaja u povodu obilježavanja Dana viničkoga zajedništva u trajanju od nekoliko dana, od 28.7.2012. - 4.8.2012.
Piše: don Ilija Drmić

U program Dana viničkoga zajedništva ulaze sljedeći događaji:

1.U subotu 28. srpnja bit će uspon na Zvizdin Pod pri planini Zavelim, gdje će biti slavljena u 11 sati sveta misa kod križa i kapelice s Gospinim kipom;

2.Od 1. do 3. srpnja, kada slavimo Augustina Kažotića, bit će duhovna priprava s misom za proslavu Dana viničkoga zajedništva s početkom u 18 sati u crkvi na središnjem viničkom groblju, a potom svake večeri nogometna utakmica koju će igrati naša djeca i mladi;

3.Na spomendan sv. Ivana Marije Vijaneja 4. kolovoza održat će se slavlje Dana viničkoga zajedništva; misno slavlje s početkom u 11 sati predvodit će naš svećenik, inače bivši misionar na Madagaskaru i djelatnik za mlade u Parizu, te sada župnik u župi sv. Ante Padovanskog u Podvinju p. Ante Šiško; za vrijeme ove mise pjevat će Župni zbor sv. Nikole Tavelića iz Tomislavgrada; nakon misnoga slavlja uslijedit će predstavljanje knjige prof. don Ilije Drmića s naslovom Vinička bašćina s izložbom slika tridesetorice hrvatskih slikara sa Slikarske kolonije u Vinici od 11. do 13. svibnja 2012., te svečani ručak pod šatorima za sve nazočne vjernike i u Župnom dvoru za sve župnikove uzvanike, a uz to i ostale kulturno-zabavne i športske priredbe na našem obližnjem igralištu.

4.Navečer u 18 sati bit će u župnoj crkvi sveta misa zahvalnica za sve darove i dobročinstva što nam ih Bog daje iz dana u dan nama vjernicima i našoj vjerničkoj župnoj zajednici u Vinici i diljem svijeta, a ovoga puta napose za dar uređenja našega viničkog groblja i kapelice u novome dijelu groblja koja će služiti i za mrtvačnicu.

Odbor za proslavu Dana viničkoga zajedništva
na čelu sa župnikom
don Ilijom Drmićem

VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije