joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun19052024

Ažurirano05:00:19 PM

Župniku don Iliji Drmiću dodijeljeno javno priznanje Općine Tomislavgrad

  • PDF

Priznanje don Iliji Drmiću

Povodom proslave sv. Nikole Tavelića, zaštitnika Općine Tomislavgrad, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su javna priznanja najistaknutijim osobama i organizacijama u protekloj godini. Općinska odličja – Medaljoni općine Tomislavgrad dodijeljena su: dr. Andriji Gudelju, akademiku Dževadu Karahasanu, prof. don Iliji Drmiću i Ženskom košarkaškom klubu „Tomislav“.

Prof. don Iliji Drmiću javno priznaje dodijeljeno je  na prijedlog Zavičajnog društva Zavelim, a u obrazloženju prijedloga je navedeno: „Dolaskom don Ilije župa Vinica je počela doživljavati svoju duhovnu, kulturnu i materijalnu obnovu. Don Ilija je vratio tračak nade i optimizma za budućnost ovoga kraja, a svojim sveukupnim djelovanjem probudio je ljubav odseljenih prema svome zavičaju.

Njegovim energičnim djelovanjem započeo je bujati kulturni, duhovni i svekoliki život u Vinici, krenula je izgradnja i obnova spomenika, vjerskih objekata, uređenje okoliša, a uz njegovu potporu i zauzimanje realizirani su i drugi projekti poput izgradnje cesta. Obnovio je župni dvor i prilagodio ga današnjem obliku stanovanja, podigao spomenik žrtvama ratova s Oltarom života, uredio središnje groblje“. Prijedlog za javno priznanje prof. don Iliji Drmiću je izraz neprolazne zahvalnosti čovjeku koji je svojim intelektualnim, stvaralačkim i sveukupnim  djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u boljitku našeg zavičaja“, stoji u zaključku obrazloženja Zavičajnog društva Zavelim.

Ovdje pogledajte obrazloženje za dodjelu priznanja don Iliji Drmiću.

VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije