joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun19052024

Ažurirano05:00:19

Petar Škorić je novi predsjednik splitskog HDZ-a

Petar ŠkorićPredsjednik Zavičajnog društva Zavelim, Petar Škorić postao je novi predsjednik splitskog HDZ-a. Na održanim unutarstranačkim izborima, Škorić je s uvjerljivnim brojem glasova izborio pobjedu i dobio povjerenje stranačkih izaslanika da vodi splitski HDZ.

Novoizabrani predsjednik splitskog HDZ-a Škorić je pročelnik službe 112 u Splitu, odnosno Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) u Splitu, a u prvoj izjavi nakon objavljivanja rezultata glasovanja rekao je da su četiri kandidata za predsjednika splitskog HDZ-a dokaz demokratičnosti izbora te da ga pobjeda dodatno obvezuje.

"HDZ se u Splitu mora vratiti na pobjedničke staze i dobro ćemo se pripremiti za lokalne izbore iduće godine", kazao je Škorić novinarima, dodavši kako je u HDZ "često bilo sukoba, trzavica i nesuglasja", te da on želi konsolidirati odnose unutar splitskog HDZ-a.

HDZ je stranka demokršćanske orijentacije i radit ćemo na objedinjavanju stranaka slične opcije kako nam se ubuduće na izborima ne bi rasipali glasovi kao što se to dogodilo na nedavnim parlamentarnim izborima", rekao je.

U govoru uoči glasovanja Škorić je, predstavljajući se stranačkim izaslanicima, istaknuo da će se zauzimati za retuđmanizaciju HDZ-a jer je detuđmanizacija značila rashrvaćivanje. "O politici HDZ-a u Splitu odlučivat će isključivo splitski HDZ i njegove temeljne organizacije. Neće više biti stranačkog poltronstva niti će nam netko sa strane nametati svoju volju", poručio je Škorić.

Po njegovim riječima HDZ se treba demokratizirati. "Potrebna nam je otvorena demokratska kritika i raščišćavanje postupaka na predstojećem 7. saboru HDZ-a", istaknuo je Škorić. Također je rekao da HDZ treba uputiti javnu ispriku svima koji su "protjerani iz stranke". Petar Škorić podsjetio je da je kao sudionik Domovinskog rata bio suradnik generalima Anti Gotovini i Mirku Norcu.

VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije