joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun19052024

Ažurirano05:00:19

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije - Male Gospe u Vinici

  • PDF

U nedjelju 08.09. na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, Male Gospe u Vinici se okupilo mnoštvo viničana te njihovih gostiju koji su zajednički u molitvi i kasnijem druženju proslavili naš blagdan Male Gospe.
Tekst & foto: ZDZ

Mnogi su rekli da se nikad nije okupilo toliko vjernika. Svaka čast svima.

Svetu Misu i procesiju je predvodio don Josip Galić, župnik iz župe Potoci u Bijelom Polju kod Mostara uz suslavlje nekoliko svećenika predvođenih našim župnikom don Jakovom Renićem.
U svojoj propovijedi don Josip je vrlo jasno razlikovao poruke zla od prave vjere u odnosu na suvremeno društvo koje ubrzano gubi tlo pod nogama, prihvaćajući liberalne nazore koji suvremenog čovjeka udaljuju od Boga.
Svečanost su uveličali članovi zbora župe Potoci, koji su došli autobusom iz svoje župe, a nama su podarili lijepo pjevanje na svetoj misi.

Nakon misnog slavlja i zadržavanja kod crkve većina se uputila u centar Vinice gdje su vrijedni viničani i viničanke pripremili obilno i bogato jelo za sve uzvanike...ušćipci, pite, kolači, pečeno, kruh ispod sača, e to je bila kuharska rapsodija, a sve su pripomogli mnogi viničani svojim donacijama.

Da bi sve bilo još bolje feštu su uveličali naši gangaši koji su izvanrednim pjevanjem gange pomalo vratili nekadašnje vrijeme u Vinicu.
A moramo pohvaliti i našega Franka Grgića koji je nazočio slavlju u Vinici.

Hvala svima koji su dali svoj doprinos proslavi Male Gospe u Vinici i tako smo pokazali da naša svijeća još gori i ako Bog da, gorit će dugo i sve će više sjati.

Najnovije

Najčitanije