joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19 PM

Program proslave Male Gospe u Vinici 8. rujna 2012.

  • PDF

Nakon svih velikih slavlja tijekom ljeta i proslave Velike Gospe u brojnim našim svetištima u koja se slilo silno mnoštvo vjernika i hodočasnika, dolazi nam u susret ista naša nebeska Majka ali kao Mala Gospa, što ne znači da će nam biti sve malo, usputno i neznatno, jer smo obavili sve velike pobožnosti u ljetnom vremenu. Naprotiv, i ovaj naš blagdan valja proslaviti dostojanstveno i molitveno kako bismo imali velike zasluge mi mali putnici kod Boga po Gospinu zagovoru.
Piše: don Ilija Drmić

I ovogodišnja proslava naše nebeske zaštitnice Rođenja Marijina - Mala Gospa otpočinje u četvrtak 30. kolovoza duhovnom devetnicomi trajat će do 7. rujna, koja će se sastojati od Gospine krunice, večernje svete mise s propovijeđu, te osobnih pobožnosti i zavjeta našoj Majci nebeskoj.

U sklopu ove devetnice u subotu 1. rujnapriređujemo 9,30 planinarenje na planinu Zavelim i slavlje svete mise u 11 sati na Zvizdinu Podu, koju će predvoditi spiritanac p. Ante Šiško.

U vrijeme devetnice bit će upriličene i djelatnosti čišćenja i uređenja crkvenoga dvorišta, kao i čišćenje djelomice iznutra obnovljenoga Starog župnog dvora, bivše Hasanaginičine kule.

Na sam dan Male Gospe bit će tri svete mise:
- u 9 sati za sve koji će biti zaokupljeni pripremom svečanoga ručka za drage goste;
- u 11 sati za sve domaće vjernike i hodočasnike iz okolnih župa, kao i za naše odseljenike;
- u 18 sati zahvalnica Bogu po Gospinu zagovoru za sva učinjena dobra, a napose na najnovijoj knjizi o našoj župi s naslovom Vinička bašćina.

 Za ovu zgodu bit će izloženi iz Župnoga muzeja raznovrsni predmeti koji su služili ovdašnjem narodu za stjecanje životnih dobara, a na spomeniku u čast glagoljašima bit će postavljene slike sa Slikarske kolonije u Vinici koja je održana od 11. do 13. svibnja 2012.

Sve koji mogu doći u ovaj kraj, rado pozivamo i čekamo, a odseljenu braću i sestre potičemo da je hodočašće u rodni kraj također žrtva koju Bog nagrađuje!

Vinica, 16. kolovoza 2012.

VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije