joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19 PM

Kip Srca Isusova u Vinici vapi za našim smilovanjem

  • PDF

Kip Srca IsusovaTko ovo djelo uradi, kao i svako drugo u našoj župi Vinici, zapravo posuđuje Bogu svoj trud, svoje vrijeme, svoje nevolje i svoj novac. Milosrdni Bog i njegovo Presveto Srce Isusovo u Duhu Svetome jednoga dana vratit će sve pozajmljeno i to s kamatama! Svatko nas može prevariti u vraćanju posuđenoga, a Bog neće!

Piše: don Ilija Drmić

Ovaj kip Srca Isusova u župi Vinici šetao se od stare do nove crkve više puta dok konačno nije završio u starome župnom dvoru sav izrutan i djelomice oštećen. Odatle ga je župnik don Ilija Drmić premjestio u novi župni dvor i stavio ga na vidno mjesto da ga svatko vidi kad dođe u ovaj ured. Budući da se nitko nije smilovao, Onome koji ima smilovanja za nas, da ga obnovi, evo ga opet stavljam na Portal da ga mogu mnogi vidjeti i razveseliti mu se jer su pred ovim kipom Presvetoga Srca, izvora ljubavi i dobrote, stajali i klečali mnogi naši župljani u Vinici, iz svih njezinih sela (Vinica, Pasič, Podzavelim, Rošnjače, Zaljut i Mijakovo Polje) i zaselaka, moleći se da im se smiluje u svim njihovim potrebama. I smilovalo im se Srce Isusovo. I smilovat će se svakome tko ovaj kip restaurira da ga opet vratimo u našu župnu crkvu kako bismo ponovno klečali ili stajali pred njim moleći ga da nam se smiluje u našim novim nevoljama koje u naš život dolaze u jatima iz dana u dan.

Tko ovo djelo uradi, kao i svako drugo u našoj župi Vinici, zapravo posuđuje Bogu svoj trud, svoje vrijeme, svoje nevolje i svoj novac. Milosrdni Bog i njegovo Presveto Srce Isusovo u Duhu Svetome jednoga dana vratit će sve pozajmljeno i to s kamatama! Svatko nas može prevariti u vraćanju posuđenoga, a Bog neće!

(Sve informacije o ovome kipu i njegovoj restauraciji, kao i drugim sličnim pothvatima restauracije u Vinici, pogotovo župnoj crkvi, možete dobiti posredstvom ovoga portala Zavičajnoga društva Zavelim).


Kip Srca Isusova kojeg treba obnoviti

Najnovije

Najčitanije