joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun19052024

Ažurirano05:00:19 PM

Umro fra Marko Jukić, župnik Roška Polja (1971-2010.)

  • PDF

fra Marko Jukić (1971-2010)

Vjernici Župe Roško Polje dolaskom jutros u svoju župnu crkvu na misu Zornicu, za oltarom nisu zatekli svog dragog župnika, fra Marka Jukića?

Ubrzo je stigla tužna vijest: fra Marka su vjernici našli mrtvog iza župne kuće, pokraj vanjske svjetiljke, gdje je, najvjerojatnije, poginuo od strujnog udara želeći zamijeniti sijalicu, a što će se potvrditi nakon završetka očevida.

 

Vijest o iznenadnoj smrti mladog, agilnog i omiljenog svećenika rastužila je njegove Rožane, cijeli zavelimski kraj, vjernike njegovog rodnog Posušja i čitavog Duvanjskog dekanata, kao i mnoge druge kojima će nedostajati nedostajati njegov plemeniti i uvijek vedri lik. Hvala fra Marku za sve što je učinio i za Roško Polje i za Tomislavgrad, za čitav vjernički puk - za svakog čovjeka; a učinio je nebrojeno mnogo. Hvala mu za plodan život, hvala mu za prijateljstvo!U ime Zavičajnog društva Zavelim njegovoj obitelji, prijateljima, župljanima Roška Polja, te subraći iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM u kojoj je služio i djelovao, iskazujemo ljudsku i kršćansku sućut, te molimo sa svima Vama da Gospodin bude milostiv vjernome sluzi svome i da mu udijeli mir i pokoj u zagrljaju Božjem!

Misa zadušnica za našeg pokojnog fra Marka Jukića biti će u subotu u 11,00 sati u župnoj crkvi u Rošku Polju.

Misu će predvoditi mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, a potom će se pogrebna povorka uputiti prema Posušju, gdje će biti služena misa u 13,00 sati, nakon koje će biti pokopan na gradskom groblju u Posušju.

„Braćo, nitko od nas sebi ne živi,i nitko od nas sebi ne umire.
Doista, ako živimo, Gospodinu živimo,i ako umiremo, Gospodinu umiremo.
Živimo li dakle ili umiremo, Gospodinovi smo”.
Rim 14, 7 (128)
Mt 11.25 (204)
VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije