joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19 PM

Sretan i blagoslovljen Božić!

  • PDF

“Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod. Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin“ (Lk 2,10-11).Doživjeti Božić, znači otkriti, poput Svete nazaretske obitelji izvor i radost koja unosi svjetlost u naš životni hod i suočavanje sa svim izazovima modernog društva. Zato s pastirima recimo: „Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin“ (Lk 2,15). Pogledajmo tu očitovanu Božju ljubav u malom Božićnom Djetetu koja se ostvarila u svetoj Nazaretskoj obitelji, pa taj doživljaj unesimo u svoje obitelji, da u njima vladaju: radost, sloga, praštanje, suradnja, nada i ljubav. Unesimo tu radost i to svjetlo prema djeci koja su dar svakoj obitelji, društvu, Crkvi i čovječanstvu. Unesimo to svjetlo i tu radost našim starima, bolesnima i napuštenima, da bi i ovoga Božića prenijeli u naš život tu očitovanu Božju ljubav. Unesimo to svjetlo i tu radost u svagdanji život da se ne bojimo žrtve i ne gubimo nadu, jer smo poput Marije povjerovali ljubavi Božjoj.

To je „svjetlo istinito, koje prosvjetljuje svakog čovjeka“ (Iv 1,9). „A onima koji ga primiše dade moć da postanu djeca Božja“ (Iv 1,12).

Zato užezimo božićnu svijeću u svojim obiteljima da nas podsjeti da i mi moramo svijetliti, svjedočeći nadu i hrabrost za život, kao što je to živjela Sveta Nazaretska obitelj Isusa Josipa i Marije.

Sretan i blagoslovljen Božić želi Vam ZD ZAVELIM.

Najnovije

Najčitanije