joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Fri21062024

Ažurirano05:00:19 PM

Poziv vjernicima na post i molitvu za oslobođenje hrvatskih generala

  • PDF

Piše: don Ilija Drmić

Poštovani župniče, cijenjeni župljani.

Nalazimo se u posljednjim danima uoči izricanja drugostupanjske i pravomoćne presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču koji uz ostale hrvatske uznike u Haagu nepravedno pritvoreni iščekuju odluku svjetskih moćnika o vlastitoj budućnosti ali i budućnosti cjelokupnog hrvatskog naroda. Pozivamo sve župnike u našoj biskupiji a preko Vas i sve vjernike na post, molitvu i dobra djela s nakanom za oslobođenje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Izričući presudu hrvatskim generalima izriče se presuda i Hrvatskoj državi, te cijelom hrvatskom narodu, ali i pravdi i demokraciji uopće. U vremenu kada se izvrgava i nameće nepostojeća „istina“ naša je vjera i jedinstvo hrvatskog naroda pred velikim izazovima. Solidarnošću, jedinstvom i žarkom molitvom možemo se oduprijeti zlim silama i nepravednostima koje nam svakodnevno prijete.

Naša je želja i prijedlog svim vjernicima da ovih dana zajednički molimo, postimo i činimo dobra djela a noć uoči izricanja presude 15. 11. upalimo svijeću u našim prozorima na nakanu za pravednu presudu i oslobođenje nepravedno zatočenih i optuženih hrvatskih uznika.

Molimo sve župnike koji mogu i žele ovaj poziv staviti u župne vjesnike i oglase. Vjerujemo da će se mnogi pridružiti ovom našem pozivu.

UPRAVNI ODBOR Hrvatske kulturne zajednice TROPLET sa sjedištem u Mostaru.

Ažurirano Utorak, 25 Prosinac 2012 11:43

VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije