joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19 PM

Humanitarna pomoć potrebitim obiteljima u Vukovaru u organizaciji Zavičajnog društva Zavelim i prijatelja Društva

  • PDF

ZDZ se odazvalo pozivu fra Ivica Jagodića u prikupljanju pomoći za obitelji u Vukovaru, te tom prigodom Vam donosimo izvještaj predsjednika društva.
Piše: ZDZ

Zavičajno društvo Zavelim uz pomoć prijatelja Društva kao i uz veliku pomoć župnika župe Mejaši don Anđelka Dukića je sudjelovala u prikupljanju humanitarne pomoći (uglavnom prehrambenih artikala) za potrebite obitelji u Vukovaru a po dopisu koji smo dobili od fra Ivice Jagodića župnika župe sv Filipa i Jakova.
Prikupljeno je preko dvije tone različitih trajnih prehrambenih artikala (ulje, sol, šećer, brašno, naresci itd… kao i sanitarne potrepštine).
Prikupljanje je trajalo oko deset dana i svi koji su sudjelovali u prikupljanu su u vrlo kratkom roku prikupili sve gore navedeno. Moramo navesti kako se mnogi i dan danas javljaju te se interesiraju za pomoć.
Prikupljenu robu je prevezao gospodin Ljubomir Lozina 29.10.2014. godine od Splita do Vukovara te mu se ovim putem posebno zahvaljujemo u naše ime te u ime svih potrebitih iz Vukovara.
Također se ovim putem zahvaljujemo i svima ostalima i pozivamo ih da i ubuduće svi skupa aktivno sudjelujemo u pomoći našoj braći u napaćenom i razrušenom Vukovaru, kao i u svim ostalim krajevima Lijepe naše gdje god bude potrebe.
Još jednom u ime Zavičajnog Društva Zavelim želim svima iskazati jedno veliko HVALA.

Petar Bilobrk
Predsjednik ZDZ-a

 
20141029 115513
 

Ažurirano Nedjelja, 23 Studeni 2014 20:41

Najnovije

Najčitanije