joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19

Očišćena cesta Vinica – Rošnjače

  • PDF
U subotu, 22. ožujka provedena je akcija čišćenja raslinja uz cestu Vinica – Roško Polje, na dionici od Škaljevca do Rošnjača
Piše: Petar ŠkorićAkciji se odazvalo 25 mještana Rošnjača i odseljenih koji su „naoružani“ pilama, kosirima, škarama, sjekirama, vilama i drugim pogodnim alatom u cijelosti očistili šikaru i šumu s obje strane ceste iz smjera Vinice do Rošnjača, čime su olakšali vidljivost vozačima i prohodnost cestom koja vodi prema našem prelijepom zavičaju. 

Ova plemenita akcija bila je prilika i za susret između odseljenih i onih koji žive u Rošnjačama, kao i za međusobno druženje odseljenih koji se rijetko susreću skupa u ovolikom broju. Nakon završetka radnih aktivnosti okupljeni su nastavili druženje uz jelo i piće u zaseoku Đikići, u obnovljenoj kući Ćipinih, prisjećajući se zanimljivih i veselih zavičajnih događaja iz nedavne prošlosti.

Akciju je inicirao Miro Đikić, agilni tajnik Zavičajnog društva Zavelim iz Splita, koji skupa s predsjednikom Društva Petrom Bilobrkom, na svaki način potiču odseljene na što češće međusobne susrete i aktivnosti koje promoviraju dobrobit i ljubav prema svom zavičaju.

Tijekom 7 sati aktivnog rada očišćena je kompletna dionica ceste od Škaljevca do zaseoka Đikići u Rošnjačama, u dužini od 3 kilometra. Dogovoreno je naknadno čišćenje i preostalih zaraslih dionica ceste od Đikića prema Vranjači ( iznad ograde) u smjeru Roška Polja, te prema Škorićima i dalje prema Zidinama. Za takvu akciju očekuje se veći odaziv odseljenih, kao i uključenje mještana iz Roška Polja i Mijakova Polja.

U akciji su sudjelovali:

§  Zaseok Đikići
Miro, Mate i Stipe Đikić ( Ćipini)
Ivan Đikić – Strojić
Ante Ćikić, Ivanov
Ante Đikić – Tomić
Mirko Đikić, Ikanov
Jozo Đikić, Curić
Ivan Đikić, Vinkov

§  Zaseok Škorići
Petar, Ivan i Dominik Škorić;
Joko Škorić

§  Zaseok Bikići
Jozo Bikić
Mate Bikić koji se pridružio naknadno i podržao akciju
 
§  Zaseok Lučići
Frane Lučić

§  Zaseok Mešaljići
Milenko i Ivica Jurčević - Stipićevi
Niko Jurčević

§  Zaseok Pilanovići
Marinkica Jurčević
Vnko Jurčević
Ante Ćalić – Crni
Mikić Ćalić
Ante Ćalić - Ljudina

§  a radovima su se pridružili i naši prijatelji
Petar Bilobrk
Ante Peko


 

Ažurirano Srijeda, 13 Kolovoz 2014 18:24

Najnovije

Najčitanije